Je bezoekt onze webshop met een verouderde browser. You are visiting our site with an outdated browser, waardoor de webshop mogelijk niet optimaal functioneert. We adviseren om gebruik te maken van een andere browser.

Welke hoogte kies je voor een barkruk?

Barkrukken zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het interieur. Bij het uitzoeken van een barkruk denk je in eerste instantie misschien alleen aan de stijl van de kruk, maar ook de hoogte van de barkruk is een belangrijke factor. Er zijn namelijk krukken in verschillende hoogtes en de juiste hoogte is afhankelijk van de plek waar de kruk komt te staan. Heb jij een kruk nodig voor aan de bar, een hoge tafel, aan een kookeiland, als pianokruk of gewoon zomaar een krukje? Hier lees je hoe je precies de juiste hoogte voor jouw barkruk bepaalt.


Welke hoogte kies je voor een barkruk?

Wat is de perfecte hoogte van een barkruk?

Bij het uitzoeken van een nieuwe barkruk is de hoogte erg belangrijk. De zithoogte van een barkruk bepaalt namelijk of je een goede zithouding kan aannemen aan de bar, het kookeiland of een hoge eettafel. Bij Gewoonstijl vind je barkrukken met verschillende hoogte, zodat je voor elke plek in huis een geschikte barkruk kan vinden. In deze blog lees je een aantal tips om erachter te komen hoe hoog jouw barkruk moet zijn.

Welke hoogte kies je voor een barkruk?

Hoe hoog is een barkruk?

Bij het uitzoeken van nieuwe barkrukken staat in de specificaties van het product meestal aangegeven wat de afmetingen zijn. Bij een barkruk is het belangrijk om hier goed op te letten. Met de hoogte van de barkruk wordt hier meestal namelijk het hoogste punt bedoeld, oftewel de bovenkant van de rugleuning. Om erachter te komen of een barkruk geschikt is voor jouw interieur is het van belang om juist naar de hoogte van het zitvlak te kijken. Aan de hand van een vuistregel kan je voor jouw barkruk de ideale hoogte bepalen.

Welke hoogte kies je voor een barkruk?

De ideale hoogte van een barkruk bepalen

Als vuistregel voor krukken kan je aanhouden dat je ongeveer 30 cm ruimte moet overhouden tussen het zitvlak van je kruk en de onderkant van de bar of tafel. De geschikte hoogte van je barkruk kan je nu gemakkelijk met de volgende drie stappen bepalen:

  • Bepaal eerst waar de kruk komt te staan en wat de functie ervan is
  • Meet de hoogte van het oppervlak waar de kruk aan/onder komt de staan
  • Trek 30cm van die hoogte af en je hebt de perfecte hoogte van je kruk!
Bar(tafel) kruk (75cm)
Welke hoogte kies je voor een barkruk?

Bar(tafel) kruk (75cm)

Als je een kruk koop voor aan de bar of aan een hoge bartafel, is het natuurlijk fijn als je niet te laag zit, maar ook weer niet zo hoog dat je benen er niet onder passen. Omdat een bar en een bartafel gemiddeld 105 tot 110cm hoog zijn, is een barkruk met een hoogte van 75 cm perfect. Wij hebben een grote selectie barkrukken met deze hoogte, waaronder de Vienna Thonet No.18 en de Musa houten barkruk van Fameg. Deze krukken ogen licht en luchtig door een open ontwerp. Als je liever gaat voor een kruk met body, bekijk dan eens de Nino van Nolon. Met een zachte bekleding en brede armleuning kan het haast niet comfortabeler.

BEKIJK ALLE HOGE BARKRUKKEN

Tip: kies jij voor een barkruk met armleuningen? Let er dan op of de armleuning ook laag genoeg is om de kruk onder de bar of tafel te schuiven.

Kookeiland kruk (65cm)
Welke hoogte kies je voor een barkruk?

Kookeiland kruk (65cm)

Een kookeiland of keuken is doorgaans een stuk lager dan een bar, vandaar dat dit een aparte categorie is. Aangezien een kookeiland gemiddeld 95cm hoog is, is volgens de vuistregel een barkruk van 65 cm perfect voor deze plek. Onze selectie barkrukken heeft ook een aparte selectie voor deze hoogte. Daarin vind je ook de Carmen van het merk Rowico, die met zijn eenvoudige ontwerp en dunne spijlen een minimalistische touch aan je kookeiland geeft. Ook de Levi van Artichok heeft een hoogte van 65cm, met slanke zwarte metalen poten en een groene, blauwe of grijze stoffen zitting.

bekijk alle kookeiland barkrukken
Lage kruk
Welke hoogte kies je voor een barkruk?

Lage kruk

Een lage kruk heeft meestal een hoogte van 45 cm. Hiermee is deze soort erg geschikt om aan de eettafel te gebruiken: dit is ongeveer dezelfde hoogte als een echte eetkamerstoel. Bovendien kan je ook veel andere dingen met een krukje doen: zet het achter de piano, naast de bank als bijzettafel of gebruik het als een nachtkastje. Met een lage kruk zoals het Metalen café krukje van Legend of Danique velvet krukje van Lisomme kan je alle kanten op.

bekijk alle lage krukken
Verstelbare kruk
Welke hoogte kies je voor een barkruk?

Verstelbare kruk

Weet je niet zeker waar de kruk komt te staan of woon je met mensen die een heel verschillende lengte hebben? Dan is een verstelbare kruk een goede oplossing. Die kan je namelijk zelf hoger of lager maken. Zo heb je nooit het probleem van een kruk die niet past. Houd dan alleen wel in de gaten wat de laagste en hoogste stand is zodat je niet alsnog voor een verassing komt te staan. Bij Legend en Lisomme vind je mooie industriele krukken die in hoogte verstelbaar zijn.

bekijk alle verstelbare krukken

Tip: een verstelbare kruk is handig op een plek waar je een actieve zit hebt. Bijvoorbeeld achter de piano; dan kan iedereen zelf bepalen hoe hoog hij zit.


Tip: De verlichting is huis heeft verschillende doeleinden, dus door het combineren van de verschillende soorten licht vervul je die rollen allemaal. Zo krijg je een goede balans tussen praktisch licht en sfeervol licht.

Gazzda

Nieuwschierig geworden? Bekijk dan de gehele collectie van Gazzda!

Subliem vakmanschap vertaald naar een tijdloos Design.


Shop de producten


meer inspiratie
Inspiratie
Welke eetkamerstoelen bij een ronde tafel?

Dat een ronde eettafel extra gezellig is weten we nu wel, maar wat voor soort eetkamerstoelen staan mooi aan een ronde tafel? Hoeveel stoelen passen er nu aan een ronde tafel en hoeveel ruimte heb je nodig voor een ronde tafel met stoelen? Het antwoord op deze vragen is afhankelijk van een aantal factoren. De tips in deze blog kan je gebruiken voor het uitzoeken van de geschikte eetkamerstoel bij jouw ronde tafel.

Laat je inspireren
Inspiratie
Eetkamerstoel met of zonder armleuning? De ultieme keuzegids

Bij het kiezen van nieuwe eetkamerstoelen sta je voor talloze beslissingen. Eén van de belangrijkste overwegingen is of je stoelen met of zonder armleuning moet kiezen. Beide opties hebben hun eigen unieke voordelen en esthetische aantrekkingskracht. In dit artikel bespreken we deze keuze en helpen we je bij het maken van de juiste beslissing voor jouw eetkamer.

Laat je inspireren
Inspiratie
5 tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

Een kleine woonkamer inrichten kan soms aanvoelen als een ingewikkelde puzzel. Als hart van het huis willen we de woonkamer graag gezellig inrichten, maar dat is nog wel eens lastig. Welke meubels passen nu wel en niet in de ruimte en hoe zorg ik ervoor dat de kamer zo groot mogelijk aanvoelt? Ontdek hoe je het meeste uit je kleine woonkamer kan halen met de vijf tips in dit blogartikel.

Laat je inspireren
tips bij het aanschaffen van nieuwe barkrukken
Inspiratie
Tips bij het aanschaffen van nieuwe barkrukken

Barkrukken zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook een stijlvolle toevoeging zijn aan je interieur. Bij het kiezen van nieuwe barkrukken zijn er echter verschillende overwegingen die je moet maken. In dit artikel delen we handige tips om je te helpen bij het vinden van de ideale barkrukken voor jouw ruimte.

Laat je inspireren
Inspiratie
Welke meubelstof is het beste met katten?

Katten zijn geweldige metgezellen, maar ze kunnen ook een uitdaging zijn in combinatie met je meubels. Als je een trotse katten ouder bent, is het kiezen van de juiste meubelstof cruciaal om je meubels intact te houden. Daarnaast wil je ook dat je interieur er mooi uitziet en niet dat je woonkamer vol ligt met plaids om je meubels te beschermen. In dit artikel lees je welke meubelstoffen het best samengaan met katten en welke absoluut niet. 

Laat je inspireren
Inspiratie
Hoeveel stoelen aan een ronde tafel?

Een ronde tafel heeft een unieke charme en brengt een gevoel van gezelligheid en samenhorigheid in elke ruimte. Maar hoeveel stoelen passen er eigenlijk rond een ronde tafel? Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren, waaronder de diameter van de tafel, de grootte van de stoelen en de indeling van de ruimte. In dit blogartikel bespreken we deze factoren en vind je een overzicht van het aantal stoelen dat aan een ronde tafel past.

Laat je inspireren
Scroll to top