Je bezoekt onze webshop met een verouderde browser. You are visiting our site with an outdated browser, waardoor de webshop mogelijk niet optimaal functioneert. We adviseren om gebruik te maken van een andere browser.

vloerbescherming



Bescherm jouw vloer met de stoelpootdoppen van Nolon

De eetkamerstoelen van Nolon zijn standaard voorzien van een vloerdop, maar deze biedt niet in alle gevallen de juiste bescherming. Het is namelijk afhankelijk van jouw vloer welke vloerdoppen je het beste op jouw stoelpoten kan zetten. De standaard vloerdop van Nolon is bijvoorbeeld wel geschikt voor een ruwe vloer, maar niet voor hout of laminaat. Daarom heeft Nolon voor ieder onderstel uit de collectie een speciale stoelpootdop ontworpen die geschikt is voor harde vloeren zoals hout, laminaat, parket, linoleum, zeil en plavuizen.


Nova

Nola

Nena

Nora

Noa




Voor iedere vloer de juiste stoelpootdop kiezen

Eetkamerstoelen worden tegenwoordig in de meeste gevallen al voorzien van een stoelpootdop, maar deze biedt niet altijd de juiste bescherming voor de vloer waar de stoel op wordt gebruikt. Verschillende soorten vloeren vragen om verschillende soorten bescherming. Daarom is het verstandig om bij het aankopen van eetkamerstoelen goed te kijken naar jouw vloer en de soort vloerdop die op de stoel zit. Door te kiezen voor de juiste vloerdop voorkom je namelijk krassen en beschadigingen op de vloer.


Welk type vloer heb ik?

Om te bepalen welke bescherming jouw vloer nodig heeft, is het als eerste van belang om te kijken naar het type vloer dat je hebt. Er zijn grofweg drie verschillende categorieën: zachte vloeren, harde vloeren en ruwe vloeren. Tapijt is een voorbeeld van een zachte vloer. Onder harde vloeren vallen hout, laminaat, parket, zeil, linoleum en plavuizen. Ruwe vloeren zijn bijvoorbeeld siergrind, steen en grove tegels.


Stoelpootdoppen voor elke Nolon stoel

De stoelpootdoppen van Nolon zijn speciaal ontworpen om bescherming te bieden aan harde vlakke vloeren. Deze doppen zijn gemaakt van kunststof met een harde persing vilt, zodat je de stoelen zorgeloos over de vloer kan schuiven. Het voordeel van deze vloerdoppen met vast vilt is dat het vilt niet los kan raken. Dit losraken gebeurt namelijk wel vaak met vilt plakkers, waardoor de stoelpoten dan soms ongemerkt onbeschermd achterblijven en schade veroorzaken.

Om het gemakkelijker te maken de juiste stoeldop voor iedere eetkamerstoel te vinden, heeft Nolon voor ieder onderstel uit de collectie een aparte stoeldop ontworpen. Hiermee verzeker je je van de juiste bescherming voor jouw stoel én vloer.


Nova onderstel

Nola onderstel

Nena onderstel

Nora onderstel

Noa onderstel




Monteren van de stoeldoppen

Het monteren van de stoelpootdoppen van Nolon is erg gemakkelijk. Vooraf is het altijd aan te raden om te checken of de nieuwe vloerdop echt geen krassen of drukstrepen achterlaat. Iedere vloer is immers anders, en dubbelchecken kan geen kwaad. Bij een aantal onderstellen dient de oude (standaard) vloerdop van de stoelpoten verwijderd te worden voordat de nieuwe dop erin worden gedraaid. De vloerdoppen van Nolon worden geleverd met een handleiding waarop de stappen en tips voor het monteren duidelijk staan aangegeven.


Onderhoud van de stoeldoppen

Na het kiezen van de juiste stoelpootdop is het van belang deze goed te onderhouden. De stoelpootdoppen van Nolon hebben een lange levensduur maar zullen op den duur, net als andere vloerbescherming, slijten en aan vervanging toe zijn. Daarom is het aan te raden de vloerdoppen regelmatig te bekijken en na te gaan of ze nog voldoende bescherming bieden. Ook het schoonhouden van de doppen moet regelmatig gebeuren. Zand en vuil kan zich namelijk ophopen in het vilt, waardoor krassen kunnen ontstaan.

Ook het onderhouden van de vloer draagt bij aan een optimale bescherming. Hoe lang de stoelpootdoppen ook meegaan, ze kunnen hun werk niet volledig doen als de vloer vuil is. Voorkom dus dat korrels en vuil in de afwerkingslaag van de vloer worden gewreven door de vloer schoon te houden. Hieronder staan nog een aantal onderhoudstips die zorgen voor een lange levensduur van vloeren.




Onderhoud van vloeren

Om de levensduur van je vloer te verlengen, is het van belang de vloer goed en regelmatig te onderhouden. Wat dit onderhoud precies inhoudt is natuurlijk afhankelijk van het soort vloer dat je hebt. Niet alleen de hoeveelheid onderhoud verschilt namelijk, ook de middelen en materialen die je moet gebruiken voor het beste resultaat. Met deze schoonmaak- en onderhoudstip haal je het beste uit jouw vloer en zorg je ervoor dat hij extra lang mooi blijft.

1. Kies voor vloerbescherming op je meubels

Niet alleen stoelen maar ook andere meubels kunnen krassen en beschadigingen op de vloer veroorzaken. Daarom kan je meubels als de bank, tafels en zware kasten ook het beste van meubelbescherming voorzien. Er bestaan veel verschillende soorten bescherming die je kan gebruiken: van meubelglijders en viltglijders voor gladde vloeren tot rubberen dopjes voor op tapijt. Ook in huis heb je vaak al materialen die je hiervoor kan inzetten. Een oude handdoek of oud tapijt kan bijvoorbeeld als bescherming onder meubelpoten dienen.

2. Stofzuig of veeg regelmatig

Niet alleen stoelen maar ook andere meubels kunnen krassen en beschadigingen op de vloer veroorzaken. Daarom kan je meubels als de bank, tafels en zware kasten ook het beste van meubelbescherming voorzien. Er bestaan veel verschillende soorten bescherming die je kan gebruiken: van meubelglijders en viltglijders voor gladde vloeren tot rubberen dopjes voor op tapijt. Ook in huis heb je vaak al materialen die je hiervoor kan inzetten. Een oude handdoek of oud tapijt kan bijvoorbeeld als bescherming onder meubelpoten dienen.

3. Dweil niet te nat

Vaak wordt gedacht dat dweilen met een extra natte dweil de vloer beter schoonmaakt. Niets is echter minder waar. Te veel water kan de vloer namelijk beschadigen, vooral als je bijvoorbeeld een houten vloer of laminaat hebt. Ook warm of heet water heeft geen goed effect op de vloer. Dweil dus enkel met koud of lauw water en wring de doek goed uit voordat je aan de slag gaat. Eventueel kan je daar een klein beetje reiniger aan toevoegen. Let er wel op dat dit schoonmaakmiddel speciaal geschikt is voor jouw type vloer. Ook belangrijk: zorg dat je altijd eerst stofzuigt voordat je gaat dweilen.

4. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Voor vrijwel iedere vloer bestaat er tegenwoordig het perfecte schoonmaak- of onderhoudsmiddel. Met zoveel keuze is er dus geen reden om jouw vloer niet precies te geven wat hij wil. Het gebruik van een verkeerd middel kan daarnaast ook daadwerkelijk schade veroorzaken op de vloer. Let er dus goed op wat je gebruikt.

5. Speciaal onderhoud voor een houten vloer

Een houten vloer is prachtig maar heeft wel iets meer onderhoud nodig ten opzichte van andere vloeren. Om een houten vloer extra te beschermen kan je de vloer vooraf behandelen met lak, wax of olie. Dit vormt een laagje op het hout waardoor vocht en vuil minder snel de kans krijgt om in het hout te trekken. Zo voorkom je het ontstaan van vlekken en blijft de vloer langer mooi. Welke behandeling geschikt is voor jouw houten vloer hangt af van het type hout, de gebruiksintensiteit, de gewenste uitstraling en de onderhoudsfrequentie.



Scroll to top