Je bezoekt onze webshop met een verouderde browser. You are visiting our site with an outdated browser, waardoor de webshop mogelijk niet optimaal functioneert. We adviseren om gebruik te maken van een andere browser.

Thonet stoelen

Filteren
Product collectie
Zithoogte
Prijs
Kleur
Materiaal zitting
Kruksoort
Rugleuning
Breedte
Armleuning
Gestoffeerd
Aanbieding
Diepte
Hoogte
Alle Filters
Filteren
Van hoog naar laag sorteren

1-32 van 45 artikelen

Pagina
Filteren
Van hoog naar laag sorteren

1-32 van 45 artikelen

Pagina

Een Thonet stoel is geschikt voor iedere ruimte

De klassieke Thonet stoel van gebogen hout is herkenbaar uit duizenden. Het elegante en sterke lijnenspel van de bijzondere Thonet stoelen van buighout maakt ze favoriet bij jong en oud. Rond 1830 begon de Duitse meubelmaker Michael Thonet (1796-1871) te experimenteren met het buigen van hout. Ontwerpen als de Thonet No. 18 of de Schaukelstuhl (Picasso’s favoriet) stonden meerdere malen op de Wereldtentoonstelling en brachten Thonet wereldfaam. Fameg zet al decennialang het vakmanschap van meubelmaker Michael Thonet voort. Met respect voor traditionele methoden en voor mens en natuur maakt dit merk prachtige houten bistrostoelen en andere houten meubels.

Ons aanbod aan Thonet stoelen

Bij Gewoonstijl vind je een uitgebreid assortiment Thonet eetkamerstoelen van Fameg. De klassieke Thonet eetkamerstoel is in veel verschillende modellen verkrijgbaar. Alle Thonet eetkamerstoelen van Fameg zijn gemaakt van beukenhout en worden in de juiste vorm gebogen. Bovendien kunnen ze in diverse kleuren worden besteld: van retro walnoot en bordeauxrood tot aan modern geel en lichtblauw. In de collectie vind je naast opties zonder armleuning ook de Thonet stoel met armleuning. Deze modellen bieden extra veel zitcomfort. Ook de iconische Thonet cafe stoel vind je terug bij Fameg.

Hoe onderhoud je een Thonet stoel het beste?

Beukenhout is een perfect materiaal voor eetkamerstoelen dankzij de hardheid en weerstand tegen dagelijkse slijtage van dit materiaal. Om een Thonet stoel van Fameg zo lang mogelijk in goede conditie te houden, is het belangrijk om de stoel goed te onderhouden. Haal regelmatig het stof van de stoel met een zachte, droge doek en gebruik enkel een vochtige doek als dat nodig is. Vermijd afwasmiddel en andere chemicaliën. Daarnaast is het belangrijk dat de ruimte waar de Thonet stoelen in staan de juiste temperatuur en luchtvochtigheid heeft, en dat deze constant blijven om uitzetting of inkrimping van het hout te voorkomen.

Ruime voorraad aan Thonet stoelen bij Gewoonstijl

Bij Gewoonstijl hebben we een groot aanbod aan Thonet eetkamerstoelen van Fameg waarvan we een groot deel ook nog eens op voorraad hebben. Bestel je jouw Thonet stoel op werkdagen voor 17.00 uur, dan heb je jouw bestelling vaak de volgende dag nog in huis. Daarnaast staat een deel van de Thonet eetkamerstoelen ook in onze showroom in Almere. Hier kan je een Thonet eetkamerstoel uitproberen en helpen we je graag bij je keuze. Meer inspiratie over eetkamerstoelen vind je op onze inspiratiepagina en in de blogs.

Scroll to top